Welkom

DECEMBER 2013

Adventsconcert Oeding (Duitsland)
De eerste Adventszondag wordt zoals ieder jaar op Duitse wijze ingeluid met een sfeervol concert in de St. Johanneskirche van Oeding in Duitsland. Familie Pass zet de traditie voort van een gezellig adventsarrangement aansluitend in het Burghotel Pass.
Datum: Zondag 1 december
Tijd: 15.30 uur
Voor meer informatie over het arrangement en concert klik hier

Kerstconcert Kranenburg
Henriëtte zet de traditie weer voort met het kerstconcert in de Antonius van Paduakerk te Kranenburg. Dit jaar is het Warnsvelds Mannenkoor onder leiding van Emile Engel uitgenodigd om hun medewerking te verlenen aan dit kerstconcert. De begeleiding is in handen van pianisten Evert-Jan de Groot en Johannes Luijken. De presentatie wordt verzorgd door Tanja van Lith.
Datum: zaterdag 14 december 2013
Aanvang: 20.00 uur (kerk open 19.30 uur)
Entree: € 10.00
Kaarten zijn te koop vanaf 23 november bij: Read Shop te Warnsveld – Music All-in te Zutphen – Foto Willemien te Vorden.

Kerstconcert Emmen
Op zaterdag 21 december 2013 zingt Henriëtte als gastsolist met het Christelijk Mannenkoor Valerius in de Grote kerk te Emmen.
Aanvang: 20.00 uur
Voor meer informatie zie www.mannenkoorvalerius.nl

JANUARI 2012

Cantatedienst in Hengelo ov

Op zaterdag 7 Januari verleent Henriëtte haar medewerking aan een cantate dienst in de Raphaëlkerk te Hengelo (Ov) samen met het Drienerkoor onder leiding van Theo Bruens.


FEBRUARI 2012

Korenfestival Rhenen

Zondag 12 februari vindt het Korenfestival "Laat je stem horen" plaats in Rhenen. Dit festival is bedoeld voor allerlei koren zoals kinderkoren, dames en herenkoren die zich presenteren aan een vakkundige jury en uiteraard aan publiek (entree € 5,00). Henriëtte zal deelnemen als jurylid en beoordeelt de koren op hun stemtechniek en kundigheid.
Lokatie:  Gedachteniskerk Rhenen
Tijd:        13.00 - 17.30 uur
Entree:    € 5,00


MAART 2012

Lustrumconcert Aalten

Het Aaltens Christelijk Mannenkoor viert op zaterdag 17 maart haar 55 jarig lustrum. Henriëtte zal haar medewerking verlenen als gastsolist samen met het Collegium Musicum uit Bocholt (D). Pianiste is Yvonne Beeftink en het koor staat onder leiding van dirigent Marco Heusinkveld.
Lokatie:   Zuiderkerk te Aalten
Tijd:        20.00 uur
 


APRIL 2012

Concert met Projectkoor Engelse muziek

Na een succesvol optreden in de Martinuskerk te Warnsveld in november jl wordt het concert met het Projectkoor Engelse Muziek nogmaals opgevoerd.
Op zaterdag 21 april om 20.00 uur zal het Projectkoor onder leiding van Johannes Luijken plaatsvinden in de Willibrordkerk te Vierakker. Henriëtte zal als solist wederom haar medewerking verlenen. Pianist is Rik Helmes.
Voor meer informatie klik hier.


MEI 2012

Bevrijdingsconcert

Op 6 mei geeft het Gaanderens Mannenkoor onder leiding van Ben Simmes een bevrijdingsconcert. Henriëtte zal als solist optreden. Het concert vindt plaats in de Paskerk te Doetinchem. Aanvang: 15.00 uur.
Voor meer info klik hier

Zangconcours Gorssel

Van woensdag 6 juni tot en met zaterdag 9 juni vindt wederom het Zangconcours plaats in Gorssel. Dit maal is er zelfs sprake van een 30 jarig jubileum. Henriëtte zal samen met Johan Rodenhuis en Ruth Pos de jury vormen en de koren beoordelen en adviseren.
Publiek is van harte welkom.
Voor meer info klik hier


FEBRUARI  2011

Jubileumconcert met Ernst Daniël Smid

Op 6 februari zingt Henriëtte samen met Ernst Daniël Smid als gastsolist tijdens het jubileumconcert van de IJsselzangers. Het concert vindt plaats om 14.30 uur in de prachtige concertzaal van Zutphen, de Buitensocieteit (Hanzehof) waar momenteel alle opnames plaatsvinden van het tv programma Una voce particolare.

 
MAART 2011

concert Bedum

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Trico Smid wordt er 12 maart een concert georganiseerd in de Walfriduskerk te Bedum (Gr). Henriëtte zal haar solistische medewerking verlenen in samenwerking met het Christelijk Mannenkoor Beilen en pianisten Oleg en Julia Morozov. De aanvang van het concert is 20.00 uur.


APRIL 2011

Try out met Dutch Travel Choir

Op 3 april vindt het  try out concert plaats van Henriëtte en het Dutch Travel Choir. Op deze avond presenteren zij het repertoire dat ze in Italië uit zullen voeren. De muzikale leiding is in handen van dirigent Johan Rodenhuis en de begeleiding wordt verzorgd door pianiste Ruth Pos.

Tournee Italië

Zoals ieder jaar staat er ook weer een buitenlands tournee gepland in Henriëtte's agenda. Dit jaar is Henriëtte wederom gastsolist bij het Dutch Travel Choir en gaat de reis naar Italië. De sopraan zal onder andere zingen in Rome (Sint Pieter, Kerk der Friezen), Torre del Greco en Napels.
 

Concert Delden met Goors Mannenkoor

Op 29 april wordt er een Oranje concert georganiseerd in de Oude Blasiuskerk. Henriëtte zal optreden met het Goors Mannenkoor in Delden.
Klik hier om de recensie van het oranjeconcert te lezen.


MEI 2011

Zangconcours/ Muziekfestival

Van 24 mei t/m 28 mei vindt het jaarlijkse Zangconcours plaats te Gorssel. Dit muziekfestival is een concours geschikt voor alle soorten koren (ouderenkoren, mannen- en dameskoren, gemengde koren etc). Henriëtte zal haar plaats innemen als jurylid en beoordeelt alle koren op hun zangkwaliteiten. U kunt zich aanmelden en meer informatie opvragen via 't Trefpunt in Gorssel.
 
 
AUGUSTUS 2011

Achterhoek Spektakel Toer

Vele bekende artiesten treden zijn dit jaar weer gevraagd om op te treden tijdens de Achterhoek Spektakel Toer. Ook zal Henriëtte haar medewerking verlenen. Op 7 augustus treedt de ze op in de DRU, het culturele centrum van Ulft. Ze wordt begeleid door Miriam Versteegen op de piano en zal op diverse tijdstippen optreden en vele mooie en bekende aria's ten gehore brengen.
Voor meer informatie klik hier.


NOVEMBER 2011 

Concert met Projectkoor Engelse muziek te Warnsveld

Op zondag 20 november om 15.00 uur vindt het concert plaats van het Projectkoor Engelse Muziek in de Martinuskerk te Warnsveld. Het project wordt georganiseerd door de pianist Johannes Luijken waar Henriëtte vaak mee samenwerkt. Zij zal dan ook de soli voor haar rekening nemen.
Voor meer informatie klik hier.

Adventconcert Oeding (Duitsland)

Ook dit jaar verzorgt Henriëtte op de eerste Adventzondag het concert tijdens het kerstarrangement bij het Burghotel Pass te Oeding. Zoals ieder jaar is het optreden in het sfeervolle kerkje gelegen achter het hotel.
Zondag 27 november om circa 16.00 uur.
Meer informatie over dit arrangement volgt nog en kunt u tevens vinden op de site van Burghotel Pass.


DECEMBER 2011

Kerstconcert te Emmen

Op zaterdag 17 december treedt Henriëtte op als gastsolist tijdens het kerstconcert in de Grote Kerk te Emmen. Ze zal samenwerken met het Christelijk Mannenkoor Valerius dat staat onder leiding van dirigent Daniel Rouwkema.

Kerstconcert Martinuskerk Warnsveld

Dinsdag 20 december is het jaarlijkse kerstconcert van het Warnsvelds Mannenkoor onder leiding van dirigent Frank Knikkink. Henriëtte zal als solist haar medewerking verlenen aan dit concert.
Martinuskerk Warnsveld, aanvang 20.00 uur.


DECEMBER 2010

Het traditionele kerstconcert te Kranenburg is weer vastgelegd!

Zaterdag 11 december om 20.00 uur geven Henriëtte en Tanja van Lith weer het traditionele kerstconcert in de Antonio van Paduakerk te Kranenburg. Dit jaar hebbben ze het Beltrums Mannenkoor uitgenodigd dat staat onder leiding van dirigent Hans Kienhuis. Het koor zal worden begeleid door pianist Frank Sterenborg.

Het concert staat uiteraard weer in het teken van prachtige kerstmelodieën gezongen door het mannenkoor en beide sopranen. Samen met de bijzondere ambiance die het Heilige Beeldenmuseum in de adventstijd uitstraalt, zult u het ultieme kerstgevoel weer mee krijgen.

De kaarten kosten  € 10,00 en zijn vanaf nu weer te verkrijgen bij de vaste verkoopadressen in Warnsveld (Boek & Co), Vorden (Foto Wilemien) en Zutphen (Music all In en Copyshop Acquarius repro).

We hopen u alvast hartelijk welkom te heten op zaterdag 11 december!


NOVEMBER 2010

Kerstconcert te Oeding (Duitsland)

Op zondag 28 november, de eerste zondag van de Advent, zingen Henriëtte en Tanja in de St. Johanneskerk te Oeding in Duitsland.  Moeder en dochter zullen enkele duetten ten gehore brengen. Naast het vocale gedeelte zullen Christien Lobbek (fluitist) en Peter Westera (pianist) het instrumentale gedeelte voor hun rekening nemen.
De algehele presentatie is in handen van Tanja.

Het concert maakt deel uit van een geheel verzorgd arrangement georganiseerd door Burghotel Pass te Oeding. Meer informatie kunt u nalezen op www.burghotel-pass.de. Reservering is noodzakelijk.


OKTOBER 2010

Concert in Limburg

Henriëtte verleend op 9 oktober haar medewerking aan een concert met het Gaanderens mannenkoor o.l.v. Ben Simmes. Het concert is ter ere van een uitwisseling met het mannenkoor David en zal plaatsvinden in Spekholzerheide (Kerkrade) in Limburg.
Het programma zal bestaan uit composities van onder meer Verdi, Debussy en Gounod.
Klik hier voor meer informatie.
 

Jubileumconcert met het Goors Mannenkoor

Zaterdag 30 oktober is Henriëtte te gast bij het Goors Mannenkoor o.l.v. Hans Kienhuis. Het koor viert haar 65 jarig jubileum in theater De Reggehof te Goor. Het belooft een muzikale reis te worden vanaf 1945 tot heden.
Klik hier voor meer informatie.


AUGUSTUS 2010

Orgel- Plus concert te Drenthe

Op zaterdag 6 augustus vindt er een Orgel-Plus concert plaats in Dwingeloo. Aan het concert werken de volgende solisten mee: Sander van Marion (organist), Ruth Pos (pianiste) en Henriëtte (sopraan). De aanvangstijd is 20.00 uur en vindt plaats in de Sint Nicolaaskerk te Dwingeloo.


MEI 2010

Zangconcours te Gorssel

Het Ouderen Zangconcours 2010 heeft inmiddels weer met groot succes plaatsgevonden. Dit jaar werd het 4-daagse concours voor de 28ste keer georganiseerd. Er zijn weer mooie prijzen in de wacht gesleept door diverse koren uit heel Nederland. 
Zaterdag 29 mei werd het concours afgesloten met een nieuw evenement, namelijk een Mannenkorenfestival. Verschillende mannenkoren uit Nederland hebben zich voor het publiek kunnen presenteren. Vanaf 2011 kunnen koren zich opgeven voor beide evenementen, zowel het Ouderen Zangconcours als het Mannenkorenfestival en zal de naam van het geheel veranderen in het Gorssels Zangfestival.


DEC 2009

Kaartverkoop kerstconcert te Kranenburg is gestart!

Het inmiddels traditionele kerstconcert dat door Henriëtte en Tanja wordt georganiseerd komt steeds dichter bij. Op zaterdag 12 december 2009 is het weer zo ver. Dit jaar verlenen De IJsselzangers, onder leiding van de heer Bert Nijhof, hun medewerking.  De pianist is Johannes Luijken.
De aanvang is 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,00.

De kaarten zijn vanaf nú verkrijgbaar bij de vaste verkooppunten in Warnsveld, Zutphen en Vorden. Klik hier voor meer informatie.

Ieder jaar is het kerstconcert weer een succes en dat al 6 jaar lang. Vele koren en gezelschappen zijn al te gast geweest tijdens het concert in de Antonio van Paduakerk te Kranenburg. Dit heiligenbeelden museum is in de adventtijd geheel ingericht met kerststalletjes uit heel de wereld. Een geweldige ambiance om een prachtig kerstconcert te geven. 

Klik hier om het voorbericht te lezen van het kerstconcert 2009.
Klik hier om het voorbericht te lezen van het kerstconcert 2009.
Klik hier om een recensie te lezen van het kerstconcert 2008.
Klik hier om een recenise te lezen van het kerstconcert 2007.


Kerstconcerten te Beltrum, Elst en Schoonoord

Met name de kerstperiode zorgt altijd weer voor overvolle agenda's. Naast het traditionele kerstconcert in Kranenburg is Henriëtte tevens benaderd door diverse mannenkoren in Nederland.
 
Kerstconcert met Christelijk Gemengde Zangvereniging Sola Gratia
Dirigent: Johan Rodenhuis
m.m.v. sopraan Henriëtte van Lith, organiste Ruth Pos en fluitist Jacques Marcus
Datum: vrijdag 18 december 2009
Lokatie: P.K.N. de Wijngaard te Schoonoord
Aanvang: 20.00 uur

Advent- Kerstconcert met het  Elster Mannenkoor
dirigent: Marcus de Haard
m.m.v. sopraan Henriëtte van Lith
Datum: zaterdag 19 december 2009
Lokatie: Grote Kerk te Elst
Aanvang: 20.00 uur

Kerstconcert met het Beltrums Mannenkoor
Dirigent: Hans Kienhuis
m.m.v. sopraan Henriëtte van Lith en bas/bariton Sander Heutinck
Datum: zondag 20 december 2009
Lokatie: R.K. kerk te Beltrum
Aanvang: 20.00 uur
 

NOV 2009

Jubileum concert met Lee Towers en het Chr. Mannenkoor Beilen

In november zal de afsluiting plaatsvinden van het jubileumjaar van het Christelijk Mannenkoor Beilen. Voor dit feestelijke gebeuren is de bekende artiest Lee Towers wederom uitgenodigd. Twee jaar geleden trad hij ook al samen op met Henriëtte en het CMK Beilen (o.l.v. Johan Rodenhuis) in Martini Plaza te Groningen. Het was een groot succes! Dit keer wordt het echter een 'thuisconcert' en de Drenthehal zal worden omgetoverd tot een ware concertzaal! Het concert vindt plaats op 7 november om 20.00 uur.
Voor meer informatie zie www.christelijkmannenkoorbeilen.nl 


Adventsconcert in Oeding (Duitsland)

De eerste zondag van de Advent zingen Henriëtte en Tanja in de St. Johanneskerk te Oeding in Duitsland. Moeder en dochter zullen enkele duetten ten gehore brengen. Naast het vocale gedeelte zullen Roelf Schepel (violist) en Peter Westera (pianist) het instrumentale gedeelte voor hun rekening nemen. De algehele presentatie is in handen van Tanja.
Er bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een geheel verzorgd arrangement in het Burghotel.
Voor meer informatie zie www.burghotel-pass.de 
 

OKT 2009

Concert met CMK Da Capo en het Roder Jongens Koor

Op 3 oktober 2009 zal Henriëtte haar medewerking verlenen aan een Jubileumconcert van het Christelijk Mannenkoor Da Capo onder leiding van mevrouw Willy Misker. Tijdens het concert zullen tevens het beroemde Roder Jongens Koor en fluitist Jacques Marcus optreden. Het jubileumconcert vindt plaats in de Ontmoetingskerk te Haren (Groningen). De aanvang is om 19.30 uur.


SEPT 2009

Concertreis 2009 met het Dutch Travel Choir

Vorig jaar werd Henriëtte benaderd door het Dutch Travel Choir om als soliste mee te gaan op concertreis naar Bulgarije. Dit was een geweldige ervaring want door heel Bulgarije werd het DTC, onder leiding van Johan Rodenhuis, uitgenodigd om concerten te geven. Er werd zelfs opgetreden met het beroemdste koor uit Bulgarije, het Guslakoor onder leiding van Valentin Bobevski.
Dit jaar is Henriëtte wederom benaderd door het DTC. De tournee gaat nu naar Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Tijdens deze Donaureis zal het repetoire worden uitgevoerd van diverse componisten die leefden en werkten in de steden aan de Donau.


AUG 2009

Sommerkonzert te Hatzum (D.)

Zaterdag 22 augustus 2009 vindt er een concert plaats in de Dorfkirche te Hatzum in Duitsland. Dit  zomerconcert  zal geheel in het teken staan van prachtige composities uit de Barok en Romantiek. Het concert wordt uitgevoerd door sopraan Henriëtte van Lith, violist Meindert de Vries en pianist Johannes Luijken.
Klik hier voor meer informatie.


MEI 2009

Zangconcours Gorssel 2009

Het  Zangconcours voor Ouderen, dat ieder jaar plaats vindt in het Trefpunt te Gorssel, was ook dit jaar weer een groot succes. Henriëtte is sinds jaren een vast jurylid. Dit jaar werden  eenenveertig koren, afkomstig uit heel Nederand, beoordeeld op hun zangprestaties. In het vierdaagse Zangconcours, dat plaatsvond van 13 t/m 16 mei, werd er weer volop gestreden om de hoogste plaats te behalen.
Koren die geïnteresseerd zijn in dit Concours, kunnen zich aanmelden bij Henriëtte of bij het Trefpunt te Gorssel.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

  
 

   

  

 

 

  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

  

 

 
 

Website laten maken door Best4u Group B.V.Henriette van Lith - Sopraan