Welkom

Sopraan 

Henriëtte van Lith (Jugendlich-dramatische sopraan) is al vele jaren actief als klassiek zangeres. Ze behaalde tijdens het "Oostelijk Vocalisten Concours" in Terborg de eerste prijs. Haar landelijke bekendheid kreeg ze door het winnen van het programma "Una Voce Particolare" van de Tros.
Haar zangopleiding heeft ze gevolgd bij vooraanstaande muziekpedagogen zoals Antoinette Tiemessen en Erna Spoorenberg (Sweelinck Conservatorium Amsterdam). Op dit moment volgt zij haar opleiding bij Thea van der Putten (Koninklijk Conservatorium Den Haag). 

Haar repertoire bestaat uit opera, operette, musical, liedkunst en kerkmuziek. Ook heeft zij vele hoofdrollen vertolkt uit diverse operettes.

Henriëtte werkt geregeld samen met bekende musici zoals Marco Bakker, Ernst Daniël Smid, Cor Bakker, Ellen van Haren, Wibi Soerjadi en Jan Vayne. Tevens heeft zij haar medewerking verleend aan een groot operagala te Amsterdam met het Nederlands Promenade Orkest en een groot Opera Festival in Rotterdam. In 2007 heeft Henriëtte een succesvol optreden gehad met Lee Towers in Groningen. Grote indruk heeft zij gemaakt in Noord-Italië waar zij in het voorjaar van 2006 en 2007 een concertreis heeft gemaakt met het Belcanto Operakoor uit Rotterdam. In 2008 gaf zij diverse optredens in Bulgarije met het Dutch Travel Choir en het beroemde Gusla Mannenkoor uit Sofia.
In 2009 gaf Henriëtte diverse concerten met o.a. Lee Towers, Het Roder Jongenskoor en een concertreis naar Oostenrijk, Hongarije en Slowakije met het Dutch Traver Choir. Het jaar 2010 stond in het teken van jubileumconcerten met diverse mannenkoren en concerten in Limburg.
Dit jaar heeft Henriëtte wederom samengewerkt met Ernst Daniël Smid en verleende ze haar medewerking aan een groots Oranjeconcert in Delden. Verder was ze op concertreis naar Italië waar ze optrad in Rome (o.a. Sint Pieter, Kerk der Friezen) en Napels met het Dutch Travel Choir.

Zij is tevens te beluisteren op diverse cd’s.

Zangcoach/ Jurylid

Naast een succesvol concertzangeres, is Henriëtte tevens actief als zangpedagoge. Bij diverse koren is zij coach in koorscholing en algemene muziekleer. Op deze manier levert zij een bijdrage om het koor op een zangtechnisch hoger niveau te krijgen.
Daarnaast geeft Henriëtte regelmatig workshops waarin onder meer aandacht wordt besteed aan houding, ademhaling en zangtechniek.

Als jurylid is Henriëtte al vele jaren actief bij diverse Zangconcoursen voor Koren.

In samenwerking met Marcus de Haard neemt Henriëtte ook stemmentesten af waarbij wordt gekeken naar een goede indeling van stemsoorten.

Video
Website laten maken door Best4u Group B.V.Henriette van Lith - Sopraan